1

Sniper scopecam

Als grote sniper fanaat ben ik grote fan van Novritsch. Elke airsofter met een passie voor snipen zal deze airsofter wel kennen. Hij maakt geweldige youtube filmpjes en volg hem al geruime tijd. Wanneer ik zijn filmpjes zag wou ik ook zulke filmpjes gaan maken en daarvoor had ik een scopecam nodig voor een sniper. Ā Vervolgens ben ik aan mijn eigen project begonnen.

Eerst en vooral had ik een camera nodig. Het moest een camera zijn met HD kwaliteit, inzoom functie + een scherm dat je kan omdraaien. Was wat aan het zoeken en ze waren allemaal vrij duur naar mijn mening, maar uiteindelijk ben ik bij deze cameraĀ uitgekomen. Deze sony handycam had zowat alle functies die ik nodig heb en is redelijk betaalbaar.

Nu kan je deze camera redelijk simpel op je sniper zetten en kan je al beginnen met het maken van filmpjes, maar vind de veiligheid van de camera ook heel belangrijk. Zou het niet graag hebben dat ik ga snipen en mijn camera geraakt wordt. Vandaar dat ik een behuizing moest gaan maken voor deze scopecam en hiervoor kwam mijn 3D printer perfect van pas.

Eerst en vooral had ik mounts nodig. Ik heb in feite de standaard sniper mounts genomen voor mijn scope te bevestigen en de bovenkanten hiervan hermaakt met mijn 3D printer. De mounts die ik heb zien er als volgt uit en hebben als doel dat ik iets kan bevestigen op deze mounts.

airsoft sniper scopecam

Vervolgens heb ik een plaatje gemaakt met mijn 3D printer welke ik op deze mountjes kan bevestigen. Nu heb ik al een plaat op mijn scope staan en ben ik weeral een stapje dichter. Deze plaat dient om je camera op te bevestigen. Onderaan zit een gat met moer erdoor waardoor je de camera kan vastzetten op je sniper.

scopecam

Nu kan je de camera al goed vastmaken op je scope en nu moet er een omhulsel voor komen. Dit heb ik ook geprint en kan je over deze plaat schuiven. Achteraan heb ik een gaatje gemaakt zodat je het stuk dat je erover kan schuiven kan vastzetten met een bout en moer. Vooraan zit er nog een cirkelvormige tube. Deze heb ik niet geprint en is een tube van het sanitair. Deze zijn van PVC en een stuk steviger dan het PLA waarmee ik print.

scopecam vsr-10
Het was niet zo simpel om de uitlijning van de lens goed te krijgen met het gat in de behuizing. De tube zit er vooraan in, maar wou het afwerken met plexiglas zodat de lens van de camera zelf niet beschadigd kan worden.

scopecam vsr-10 sniper

Tags: , ,

Leave a Reply