1

Scopecam M4

Voor mijn M4’s wou ik ook graag een scopecam ontwikkelen. Wanneer je buiten gaat airsoften en je bekijkt jouw filmpjes van de gopro of dergelijke opnieuw, dan zie je vaak niet wat er net echt gebeurd en daarom wou ik graag een scopecam voor mijn M4. De volgende punten vond ik belangrijk voor de scopecam van mijn M4. 1: Je moet op een redelijk verre range toch je bb’s nog kunnen zien vliegen. 2: Je moet de tegenstander perfect zien staan. 3: Het mag een niet te grote camera zijn die niet teveel weegt. Ik heb heel lang zitten zoeken en ben vervolgens op de mobius camera uitgekomen. Deze maakt goed beeld + is goedkoop.

De mobius camera is wel een camera die standaard beeld maakt. Om echt goede airsoft filmpjes te kunnen maken moet je een heel stuk kunnen inzoomen en daarvoor heb ik een 25mm lens aangekocht die een heel stuk kan inzoomen. Vervolgens heb ik de camera opengehaald en de lens vervangen. Let wel op, wanneer je de mobius camera openhaalt is de garantie verlopen. Om de camera extra te beschermen heb ik ervoor gekozen deze in een peq box te steken en af te werken.

scopecam mobius peq box

In de peq box zelf heb ik bovenaan 2 gaatjes gemaakt en 2 zelfgemaakte drukknoppen toegevoegd. Hierdoor hoef ik de peq box niet open te halen om de camera op te zetten en hem op filmen te zetten. Vooraan aan de pex box had ik eerst met plexiglas een covertje gestoken. Echter na de eerst test heb ik deze er moeten afhalen. Dit omdat tussen de lens en het plexiglas vocht is geraakt en hierdoor bedompt.

Nu kan de camera continu filmen. Mijn eerste test duurde ongeveer 1.30 a 2 uur. Maar vond dit te weinig voor een hele dag skirmen. Daarom heb ik ervoor gekozen om met een batterij-pack de mobius camera continu op te laden. Hiervoor heb ik ook een kleine case geprint zodat ik zeker een 8 uur continu kan filmen.

Tags:

Leave a Reply